Herfstkamp (GEANNULEERD)

Vanwege de nieuwe corona richtlijnen (op 13 oktober 2020) hebben we dit kamp helaas moeten annuleren.

In de herfst is er minstens zo veel te beleven als in de zomer. Wild, nachtvlinders, bodembeestjes, nachtspellen als het echt donker is, uilen zoeken en paddenstoele fotograferen. In de buurt is er veel water, heide, stuifzand en bos. Tijd voor een vet herfstkamp met Natuurontdekkers dus!

Datum t/m
Locatie Utrechtse Heuvelrug
Doelgroep 8 - 12 jaar
Plaatsen beschikbaar 0

Beschrijving

Vanwege de nieuwe corona richtlijnen (op 13 oktober 2020) hebben we dit kamp helaas moeten annuleren. Zie www.wegaanopzomerkamp.nl voor meer informatie.

We overnachten in een gebouw van Scouting Vasanta bij Huizen. Dit gebouw staat midden in het bos en er is veel natuur in de buurt. Er is goed sanitair, slaapzalen voor jongens en voor meiden en natuurlijk voor de leiding. Maar we zullen zeker niet te veel binnen zitten: buiten is er genoeg te beleven!

Er wordt elke dag door de leiding een lekkere vegetarische maaltijd gekookt en zo veel mogelijk gebruik gemaakt van vegetarische producten. Bij het koken mag je natuurlijk helpen en meedenken. Corvee is bij Natuurontdekkers Corfeest: muziek aan, meebrullen en afwassen maar!

De leiding bestaat uit jonge en enthousiaste, onbetaalde vrijwilligers. Zij doen meestal groene of pedagogische studies. We zorgen voor een ruime hoeveelheid begeleiding: 1 leiding per 5 kinderen, plus iemand van de leiding die contactpersoon is en het overzicht houdt. Hierdoor houden we het kamp veilig en krijgt iedereen aandacht.

Het programma is ook dit kamp gevuld met natuur: spannende, creatieve of uitdagende activiteiten waarbij je dingen ontdekt aan de natuur die je normaal nooit ziet. We eten samen, doen kennismakingsspellen en avondspellen zodat je iedereen goed leert kennen en nieuwe vrienden kan maken. En als het kan bouwen we natuurlijk een kampvuur!

Programma

Het programma!

17.00-18:00 Aankomst

18.30 Eten

Zaterdag

8.30 Opstaan + ontbijt

10.00 Natuurfotografie-workshop

12.00 Lunch

13.30 Survivallen, beesten vangen & actieve spellen

18.00 Avondeten

20.00 Spannend avondspel

Zondag

7.00 Opstaan, mini-ontbijt

7.30 Vroege dieren tocht

09.00 Ontbijt

10.00 Natuurcircuit

13.00 Lunch

14.00-16.00 Afscheid nemen

Praktische informatie

Het Herfstkamp zal 75,- per persoon kosten. U ontvangt ongeveer 4 weken voor aanvang de factuur en informatie over het kamp.

Omdat het kamp helaas geannuleerd is (vanwege nieuwe corona richtlijnen op 13 oktober 2020), worden reeds betaalde facturen binnen 2 weken weer terugbetaald.

Paklijst

Nodig:

- Slaapmatje

- Slaapzak

- Pyjama

- Hoofdkussen

– Bord, beker, bestek (handig: naam erop!)

- Theedoek

- Handdoek

- Warme kleding + regenkleding

- Goede schoenen

- Rugzak

- Waterfles

- Toiletspullen, eventueel medicijnen

- Zorgverzekeringspas of kopie

 

Ook leuk of handig:

- Knuffel

- Zaklamp

- Natuurgids

- Verrekijker

- Loep

- Fototoestel

- Spelletjes

- Schepnetje

- Enzovoort

Locatie

Het adres is:

Utrechtse Heuvelrug
Parkweg 10, Huizen

Contactpersoon

Floor Krediet

Team

Tjeerd Verveda
Robin Bobeldijk
Wahid Fayumzadah
Jonathan Vosman
Annemarie Jongbloed
Monique van Neerven